Herhaalrecepten

Als U medicijnen nodig heeft zal de huisarts op het spreekuur, altijd het eerste recept voorschrijven. In veel gevallen zult U het zelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld medicijnen voor de bloeddruk, voor suikerziekte of de pil. Als dit soort medicijnen herhaald worden krijgt U een herhalingsrecept. Voor herhalingsrecepten hoeft u meestal niet langs te komen op het spreekuur. U kunt herhaalrecepten voor 10.00 door geven.

In principe liggen de recepten dan de volgende werkdag na 16.00 uur klaar bij de Benu apotheek in Strijen of bij een van de apotheken in de Hoeksewaard welke is aangesloten op ons medicatiebewakingssysteem.

hoe gaat het in zn werk:

  • Om overbelasting van de telefoon te voorkomen kunt de medicijnen alleen herhalen door:
  • de lege etiketten in te leveren in het bakje op de balie vóór 10:00
  • de lege etikettenin de brievenbus stoppen op molenstraat 23 of
  • herhalen via MijnGezondheid.net: www.mijngezondheid.net

(dan kunt u het de volgende werkdag na 16:00, ophalen bij de apotheek)

 Medicatie voorgeschreven door specialisten

Het kan voorkomen dat u een eerste recept voor medicatie krijgt voorgeschreven door een specialist. Wij verzorgen pas de herhaalrecepten van deze door de specialist voorgeschreven medicatie als de verdere behandeling en controles weer aan ons is overgedragen. Tot die tijd moet u de herhaalrecepten voor medicatie van de specialist regelen bij de specialist zelf.

Andere apotheken

Indien u recepten bij leveranciers/apotheken bestelt die dan hebben wij geen overzicht over uw medicijngebruik en u accepteert dan ook uw eigen verantwoordelijkheid over uw medicijn gebruik.Om deze redenen hebben wij grote bezwaren om hier aan mee te werken. Ivm de privacywetgeving faxen wij geen recepten. U moet ze dan zelf ophalen.

 

 

 

Contact

Spoednummer 078 - 674 2111
 

Huisartsenpraktijk Bij De Molen

Medisch Centrum Strijen, Molenstraat 23
3291 EE Strijen
Telefoon:
078 - 674 3684
www.bijdemolen.com
Routebeschrijving >